Ettmål-seier over Bjarg

Kamp: Bjarg – Årstad     J 97

Tid: Fredag 7.2.14.

Sted: Bjarghallen

Resultat: 18 – 19

 

Tekst & foto: Erlend Enehaug

Seier til Årstad! 

Årstad vant med et knapt mål, men for en seier!

Det var et tydelig revansjelystent Årstadlag som entret banen i Bjarghallen denne fredagskvelden. Sist lagene møttes var i romjulen, og da vant Bjarg 15 – 12. Den gang stilte Bjarg ikke en gang med toppet lag. Denne gang, derimot, stilte de med alt de hadde. Men det hjalp bare så sørgelig lite.

For Årstad gikk på banen med seier i blikket, og en fandenivolskhet man sjeldent ser på en håndballbane. La gå at de hadde et for stort antall feilpasninger i angrep, for i sum bidro det bare til at spenningen holdt seg – helt til siste sekund!

Solid spill

Årstad tok ledelsen og beholdt den et stykke på vei i første omgang, før Bjarg innhentet dem. I en litt fomlende periode midtveis i omgangen tok Bjarg ledelsen med tre mål. Årstad hentet imidlertid inn med flotte mål av scoringstroikaen Ingrid Follvik, Guro Risøy og Kandi Veronica Sabathe. Til pause var det Årstad som ledet med tre mål.  

Etter pause

Alt lenge før hvilen hadde Bjargtreneren feilbrølt seg opptil flere tilsnakk fra dommerne, og sannsynligvis hadde han ekstra mye på hjertet denne fredagskvelden. Bjarg tok nemlig i bruk en slags omvendt Sør-Korea-taktikk da lagene skulle begynne andre omgang; de dukket ikke opp (Sør-Koreanerne nekter som kjent å gå av). Dommerne kikket på klokken, publikum kikket på hverandre – bare Årstadspillerne nektet å la seg affisere av forsøket på å psyke dem ut: de tok et lagrop!

Og lagånden – the team spirit, for de som snakker ny norsk – steg opp  som en ånd fra Alladins lampe og bar Årstadjentene frem til seier. For om enkelprestasjonene var flotte, var her lagarbeid et vinnerlag verdig. Sjekk bare denne: Årstad angriper, midtbackstrateg Guro Risøy gir tegn, sender ballen nedover venstre flanke samtidig som Kandi Veronica Jabathe løper fra høyrevingposisjon mot midten, venstreving Lotte Meby Steen mottar, gjør et utfall, spiller tilbake til Ingirid Follvik som stikker inn, vender, finter Bjargforsvaret ved å ikke gi til Guro Risøy, men heller sender ballen i gulvet mot Kaia Bakke på strek. To Bjargspillere låser seg fast på henne, men Kaia er utrolig sterk, og nekter plent å gi seg; rett før de deiser i bakken alle tre sender hun ballen sikkert i nettet bak en sjanseløs keeper. Bra Kaia!

Forsvar

I forsvar kjempet Årstadjentene som løver, og gang på gang måtte Bjarg returnere med uforrettet sak. De gangene de slapp til, kunne Årstad rolig bivåne en rekke glimrende keeperprestasjoner av Tobine Helland. Hun stod en solid kamp, og redningsprosenten på 51 (!) prosent sier sitt.

Et par av Bjargskuddene gikk rett i blokken til Årstadforsvaret. Her utviste Kaia Bakke og Guro Risøy gang på gang en trygg autoritet. Venstreback Ingrid Follvik er lynrask, og snapper lett ballen fra motstander. Det samme gjør Tonje Kjørsvik. Imidlertid er Bjarg et så veltrent og velorganisert lag at de er observante nok til å finte ut motstanderne ved å legge opp til nettopp ”snapping.” Da åpnes det store luker i forsvaret….

Men denne gang var det Årstad, uansett hvor mye de sentrale Bjargspillerne (som ikke spilte forrige gang lagene møttes) forsøkte. Og selvsagt spilte lagene slik at publikum holdt pusten helt til fløyten gikk: på stillingen 18 – 19 i Årstads favør, og knapt tretti sekunder før full tid, tok Bjarg time-out. Beskjeden var klar: det er nå det gjelder. Og det er når det gjelder? Ja, da tar man frem det man har spart på. Konfekten. Bjarg spilte hele bredden, lot ballen gå tilbake til midten, og derfra direkte til høyre ving, som så gikk rett på fra en egentlig håpløs posisjon – kun for å sende ballen tilbake mot midten hvor streken kom flygende inn og dundret ballen i mål. Men i sin iver hadde hun altså tråkket på seksmeterlinjen, så da var det jo bare rett og rimelig at dommeren blåste for tramp... Seier!

Årstad hadde en scoringseffekt på 46 prosent, mens Bjargs scoringseffekt var på 36 prosent. Bjargs keeper hadde en redningsprosent på 46, mens tilsvarende for Årstad var 51 prosent.

EE

11.02.2014

  • G-sport
  • Aktiv Xpress
  • Obos
  • Grasrotmidler