Kamp: Årstad - Os, J 97:  29 - 12

Kamp: Årstad – Os                         J 97

Tid: søndag 16.2.14.

Sted:  Haukelandshallen

Resultat: 29 – 12

Tekst: Erlend Enehaug                   Foto: Lars Risøy

Årstadseier igjen!

Årstadjentene senket Os med formidable sifre denne søndagen. Godt spill og stor scoringsvilje fra et Årstadlag i storform! Sikrer de pallplassen?

Velsmurt maskineri

Første omgang var preget av stor innsatsvilje fra Årstad, og graden av offensivitet var nesten overveldende. Som vanlig skred Årstads netthungrige scoringsmaskinister til verket så godt som umiddelbart: Ingrid Follvik, Annikken Sæthre Grieg og Guro Risøy lar seg sjeldent be to ganger; fra sine respektive plasser – høyreving, venstreback og midtback – lager de trøbbel for et hvilket som helst forsvar. Nok en gang kan disse noteres for rundt 3/4-deler av alle Årstads skudd mot mål, og denne gangen for  69 prosent av det samlede antall Årstadscoringer. Og dette gjentar de, i kamp etter kamp. Det er bare å ta av seg hatten for.

Bred offensivitet

Destod mer gledelig er det å notere stigende offensivitet hos de andre spillerne. Både Tonje Kjørsvik, Tale Solheim Rommetveit, Erle Lystad,  Vilde Opedal og Sarah Sæternes skjøt seg pent inn i statistikken, de tre førstnevnte sogar inn på scoringstatistikken. Hele laget bidro offensivt, og man fornemmer et potensiale som er i en slags slumrende realisering. Det viktigste er kanskje at disse ikke lar seg dupere av sine storscorende lagvenninner, men fortsetter sine offensive bdrag.   

Tonje Kjørsvik ble plassert på høyreving i denne kampen, og det bar frukter! Vanligvis gjør hun sin innsats fra venstrebackposisjonen, men her spørs om det ikke er en vordende vingspiller vi har med å gjøre: TonjeKjørsvik var ansvarlig for ni prosent av skuddtotalen, og noe over ti prosent av målene. Gledelig!

Keeper par exellense  

Burvokter Tobine Helland i Årstadmålet stod en særdeles solid kamp inntill keeperbyttet i andre omgang. I første omgang reddet hun formidable 86 (!) prosent av  skuddene (reelle redninger). I første del av andre omgang gikk redningsprosenten hennes noe ned (42 %), slik at totalen viser 71 prosent. Glemte vi strafferedningen? Overlegent, Tobine!

Da Hanna Sande overtok målvokteransvaret var det overbevisende: en redningsprosent på 71 er på ingen måte å forrakte! Gledelig, Hanna! Samlet sett reddet Årstadmålvaktene sytti prosent av alle skudd innenfor stengene. Tilsvarende for Os var totalt 53 prosent (55 % i første og 52 %i andre ).

Stor ledelse = slapphet (?)

Den solide ledelsen Årstad hadde sikret seg i første omgang sendte laget inn i ledelsesslappheten. Motivasjonen kan spille de beste et puss når ledelsen blir så stor som den ble, og stedfortredende lagleder Tommy Sørsdal gjorde en klok time-out hvor han fikk rettet på jentenes fokus. Årstadjentene samlet seg, og gjorde Osblokken til grus.

Etterhvert må desperasjonen ha tatt det gjestende Oslaget, for de sendte flere og flere skudd over og til side for buret. Hele 24 prosent av skuddene deres i andre omgang gikk utenfor, mot 19 prosent i første omgang. Totalt sendte de 21 prosent av skudden utenfor mål. Tilsvarende for Årstad viser henholdsvis 16 og 14 prosent , med en total på 15 prosent. Det tilsvarer omtrent (det foreløpige) sesonggjennomsnittet for Årstads del. Den samlede scoringseffekten for Årstad var 43 prosent, mens tilsvarende for Os var på 23 prosent.

Litt fra skudd- og scoringsstatistikken:

Ingrid Follvik – 29 prosent av skuddtotalen, 31 prosent av scoringstotalen, 45 prosent scoringseffekt.

Annikken Sæthre Grieg – 18 prosent av skuddtotalen, 17 prosent av scoringstotalen, 42 prosent scoringseffekt.

Guro Risøy – 21 prosent av skuddtotalen, 21 prosent av scoringstotalen, 43 prosent scoringseffekt. Tonje Kjørsvik – 9 prosent av skuddtotalen, 14 prosent av målene, 67 prosent scoringseffekt. 

***

EE

18.02.2014

  • G-sport
  • Aktiv Xpress
  • Obos
  • Grasrotmidler