Årstad sikret tredjeplassen

Årstad – Sotra   J97
Sted: Haukelandshallen, 16.3.14.
Resultat: 26-24

Årstad sikret tredjeplassen

Årstadjentene spilte sin siste seriekamp for sesongen mot Sotra i Haukelandshallen. Selv om det er flere andre lag som ikke har spilt alle kampene, har Årstad sikret tredjeplassen i sin pulje. 

Sotra er ingen enkel motstander, selv om Årstad har bedre tabellplassering. Laget har solide skyttere og er offensive i forsvar. Gang på gang fikk Årstadjentene merke effektiv forsvarsinnsats hos motstanderne, og ditto angrepsvilje. Årstad tok flere ganger ledelsen, og burde ha holdt den – og vel så det. Men seieren ble sikret til slutt.

Første omgang

Årstad gikk relativt lett i ledelsen ved Guro Risøy, hvorpå Ingrid Follvik og Annikken Grieg Sæthre fulgte opp med scoringer av solid merke. Disse jentene utfyller hverandre med sine ulike kvaliteter, og på gode dager er det en fryd å bivåne spillet deres. Guro Risøy er sterk, har et godt blikk for spillet og har utviklet en skuddarm det virkelig smeller av. Ingrid Follvik er utrolig rask, smidig og gir aldri opp noe som kan likne en munlighet. Hun jobber og jobber, både med og uten ball. Annikken Grieg Sæthre har en misunnelsesverdig vilje, og når den omsettes i demonstrative ving- eller backgjennombrudd, ballføring fra høyre til venstre hånd, for så å kyle den i krysset, ja da ”knekker begge stengene, og keeper ha’kje kjangs!”

Kaja Bakke spilte en god kamp på strek, og scoret hun ikke mål sikret hun laget straffer. Årstad har vanligvis sikre eksekutører av 7-meterskudd, denne gangen gikk en av to inn. Den siste smalt i tverrliggeren. 

Andre omgang

Årstads skudd mot mål falt drastisk i andre omgang, og da blir det nødvendigvis også færre mål. Sotra økte antall skudd mot mål, og det burde tilsi flere scoringer. Denne gang ei; Tobine Helland stod en praktkamp i andre omgang, og reddet 68 prosent av skuddene (relle redninger) da hun voktet Årstadmålet. Straffekastet klarte hun ikke, men flere dobbeltredninger ble notert.

Erle Lystad scoret sikkert og elegant ved flere anledninger fra sin høyrevingposisjon, og bidro godt både i angrep og forsvar. Sara Sæternes noterte seg også på scoringslisten, og bidro med sikkert og godt spill. Begge kan med fordel våge mer – de har vist at de kan!

Sotra avsluttet flere ganger enn Årstad, men den samlede scoringseffekten var kun på 39 prosent. Årstads samlede scoringseffekt var på 46 prosent.

Generelt

I kamp etter kamp denne sesongen har Årstad brukt litt tid på å komme i gang med forsvarsspillet sitt, og gjør det best når de blir presset til det. I hovedsak spiller man veldig opp mot motstanderens nivå, i stedet for å spille sitt eget spill. Det gjør at det er først i møte med de beste lagene at Årstad virkelig begynner å spille godt. Potensialet i laget synes lang bedre enn hva som er realisert, og her må man jobbe mer med å hente ut potensialet i den enkelte spiller. Laget fremstår som et lag, og spillerne er flinke til å spille opp hverandre. Det er et godt utgangspunkt for å få enkeltspillerne til å våge mer, hente frem det lille ekstra, og å få frem det beste i seg selv og sine medspillere.

Litt fra statistikken  

Guro Risøy, Ingrid Follvik og Annikken Grieg Sæthre stod for henholdsvis 25, 23 og 18 prosent av skuddtotalen, og var ansvarlig for henholdsvis 23, 19 og 23 prosent av målene. Scoringseffekten deres var henholdsvis på 40, 38 og 60 (!) prosent . Kaja Bakke stod for ni prosent av skuddtotalen, og var ansvarlig for åtte prosent av målene. Erle Lystad var ansvarlig for åtte prosent av målene. Kandi Veronica Sabathe stod for litt over 12 prosent av skuddtotalen, og var ansvarlig for åtte prosent av målene. 

Tekst: Erlend Enehaug, Foto: Leonard Helland

18.03.2014

  • G-sport
  • Aktiv Xpress
  • Obos
  • Grasrotmidler